Een crisis als doorstart

Ontwikkeling komt van binnenuit óf je wordt er door omstandigheden in geforceerd. Neem de coronacrisis. Van de een op andere dag worden je bedrijfsplannen overhoop gegooid, je spaarrekening geplunderd en zit je thuis. Mét of zonder werk. Je moet je aanpassen aan een nieuwe werkelijkheid en het fundament onder je bedrijf wankelt. Zonder overleg of instemming word je in een proces van ontwikkeling geforceerd. Je kunt niet verder zoals je van plan was maar jouw nieuwe (werk)realiteit is nog onbekend. Wat misschien lijkt op een beangstigende leegte die gepaard gaat met chaos en onzekerheid is eigenlijk een nieuwe ruimte. Een ruimte die jou de kans geeft om een doorstart te maken. 

 

Waar deze tijd van verandering om vraagt is een combinatie van uithoudingsvermogen, focus,  oefening, discipline en doorzettingsvermogen. Maar ook zorgzaamheid, vertrouwen, ontspanning, creativiteit, inspiratie en plezier. Het gaat hier om de juiste balans die jou in staat stelt om een crisis te overwinnen. Maar niet alleen dat. Er is meer uit te halen dan enkel een overwinning. In de diepte van een crisis schuilt de basis voor een nieuwe start. Mogelijk hik je al een tijdje tegen verandering aan maar kwam het er niet van? Soms is er een crisis voor nodig om je grenzen te verleggen.

 

Bij CURIOUS ABOUT speelt nieuwsgierigheid een leidende rol. Door met nieuwsgierige ogen naar de ontstane ruimte en jouw rol daarin te kijken faciliteer je je eigen doorstart. Je laat je huidige bedrijfsvoering los en je flirt met de toekomst. Door die houding kom je los van beperkende overtuigingen en angstgedachten en trek je kansen en mogelijkheden naar je toe. Mijn rol als procesbegeleider is het scheppen van de juiste condities waarbinnen jij je optimaal kan ontwikkelen. Gaandeweg worden de stappen die je kan nemen voor een nieuw begin steeds helderder. Neem het heft in eigen hand en kies moedig voor jouw doorstart. 

Gelijk aan de slag

Via een online meeting kunnen we vrijblijvend kennismaken en jouw vraag of wens doornemen. Als het klikt dan kunnen we via de digitale wereld een daadkrachtig begin maken met de doorstart van jouw bedrijf. Juist nu!